Ασφάλεια Κατοικίας

 
Αλήθεια πόσες περιπτώσεις κλοπής ή διάρρηξης ακούμε καθημερινά στις ειδήσεις, πόσα περιστατικά φωτιάς ή ζημιές από θεομηνίες και σεισμούς. Τα τελευταία χρόνια αυτά τα περιστατικά πολλαπλασιάζονται με αποτέλεσμα να υπάρχει όλο και περισσότερος κόσμος που βρίσκεται στην δυσάρεστη θέση να επισκευάσει τις ζημιές ή να αντικαταστήσει τα κλοπιμαία μόνος του επειδή δεν έχει μεριμνήσει να ασφαλίσει την περιουσία του.

Επίσης πολλές φορές αγνοούμε ότι η Ελλάδα είναι μια σεισμογενής χώρα και κατά καιρούς στο παρελθόν έχουν συμβεί πολύ μεγάλες καταστροφές οι οποίες εκτός από τα ανθρώπινα θύματα έχουν προκαλέσει ανεπανόρθωτες υλικές ζημιές.

Πολλοί άνθρωποι αμελούν να ασφαλίσουν το σπίτι τους είτε γιατί πιστεύουν ότι η ασφάλεια κατοικίας είναι πολύ ακριβή είτε γιατί πιστεύουν ότι είναι κάτι πολύ σύνθετο. Αρκετοί προχωρούν στην ασφάλεια κατοικίας λόγω ότι είναι δανειολήπτες, λίγοι όμως είναι αυτοί που γνωρίζουν ότι στην περίπτωση του στεγαστικού δανείου, υποχρέωσή μας είναι το προσημειωμένο ακίνητο να είναι ασφαλισμένο με τις καλύψεις που προβλέπει η δανειακή σύμβαση, στην ασφαλιστική εταιρεία της επιλογής μας και όχι σε αυτή που τυχόν μας πρότεινε η τράπεζά μας. Τέλος έχει αποδειχθεί ότι η ασφάλεια κατοικίας έχει φανεί χρήσιμη και σε ιδιοκτήτες και σε ενοικιαστές .

Τα ασφάλιστρα για την ασφάλεια κατοικίας διαμορφώνονται ανάλογα με τις καλύψεις, την κατασκευαστική αξία του σπιτιού, την περιοχή της Ελλάδας που μένετε αν πρόκειται για κάλυψη σεισμού. Οι περισσότερες ασφαλιστικές Εταιρίες διαθέτουν πακέτα ασφάλισης κατοικίας, σίγουρα ένα από αυτά θα είναι κατάλληλο και προσιτό για εσάς. Επίσης σε αρκετές ασφαλιστικές εταιρίες προβλέπονται διάφορες εκπτώσεις αν υπάρχουν μέτρα προστασίας όπως συναγερμός απλός ή με Εταιρία security.
Με την βοήθεια του ασφαλιστικού συμβούλου θα καταφέρετε να ασφαλίσετε το σπίτι σας σωστά και χωρίς εκπλήξεις την στιγμή που θα έρθει η ώρα της αποζημίωσης. Για αυτό διαθέστε λίγο χρόνο να:

  • Εξηγήσετε και να περιγράψετε σωστά τους χώρους που έχει το σπίτι σας είτε πρόκειται για διαμέρισμα είτε πρόκειται για μονοκατοικία.
  • Υπολογίσετε ποια είναι η συνολική αξία του περιεχομένου σας, εσείς γνωρίζετε καλύτερα πόσα χρήματα έχετε ξοδέψει για να τα αποκτήσετε. Μη δηλώσετε στην ασφαλιστική Εταιρία ένα ποσό στην τύχη γιατί αφήνετε στην τύχη και την αποζημίωση σας.
  • Πριν ασφαλιστείτε διαβάστε προσεχτικά τους όρους, τις εξαιρέσεις καθώς και τα μέτρα και προϋποθέσεις που πρέπει να τηρείτε προκειμένου να αποζημιωθείτε.

Το σπίτι μας είναι ο προσωπικός μας χώρος που οφείλουμε να προστατεύουμε για να νιώθουμε κυριολεκτικά ασφαλής μέσα σε αυτόν.
 

Έφη Γιάνναρη

Ασφαλιστικός Σύμβουλος
 
 
Επιστροφή στα άρθρα, «Αξίζει να Διαβάσετε»…